Fiskefangsten
Fiskefangsten, maleri av Bodvar Schjelderup

30

aug 2023
Fiskefangsten

En reise i Bodvar Schielderups bilder

Maleri av Bodvar Schielderup

Bodvar forteller;

Dette handler om det som skjedde ved Genesaretsjøen etter av Jesus var stått opp fra graven. Av og til var han borte, av og til var han der. De begynte å bli vant med at han var bort, men samtidig fortvilet over at han var borte. 

En natt de var ute og fisket, og de kom opp til en liten bby som het Bethsaida. Så ser de en mann inne på stranden som roper til dem. Så sier Johannes, som er på båten “Det er Jesus”

Plutselig så får de fisk, 153 store fisker som de drar på land. Og jeg lurer på, hvorfor 153 fisker? Og jeg har ikke svaret, jeg vet bare at 153 er et interessant tall. Det er summen av alle tall fra 1 til 17, og det er 9 x 17, så 17 betyr noe i denne sammenhengen.

Da de ser Jesus, så sier han “kast garnet på den andre siden”. Og det er de ikke vant med, for fiskerne hadde en vane som de ikke kunne tenke seg å bryte. Så kaster de garnet på den andre siden, hvor de får fisken.

Dette ser jeg som et signal. Det er ikke bare på den andre siden av båten. Det er også på den andre siden av det de var vant til å tenke. De måtte over på en helt annen måte å tenke på. Og enda mer betyr det, at det de får signal om et at det kommer fra den andre siden. Jesus var allerede på den andre siden. Han var ikke der, hos dem lengre, samtidig som han kom fra den andre siden for å gi dem en beskjed. Det er den historien.

Filming og redigering av Bjørn Sandsaunet

3 Kommentarer

 1. Guri Fiskum

  Så fint Bodvar!

  Svar
  • Webmastern

   Takk Christine 🙂

   Svar

Send inn en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *