E-1 – fra fødsel til forvandling
E-2 – møtested for tid og tro
Et oversiktskart(© Survey of Israel med tillatelse) viser Tempelplassen med Klippedamen og Aqsa-moskeen, og kirken med Jesu grav, som ligger ca 580 m fra Tempelplassens sentrum. Et område fortettet av hellige fortellinger – i en by rammet av strid, fiendskap og ødeleggelser.
E-3 – tempelet, ringen og geometrien
I innertrekanten er vinklene en ren treklang – 30, 60 og 90 grader – og introduserer dermed en tre-, seksog tolvdelt sirkel som plassens primære geometriske kjennetegn.
lnnertrekanten: 1-2-3-forholdet eksponerer den hellige treklangen.
Yttertrekanten: tallene 13 – 21- 8, relatert til det jødiske alfabetet, kan forme ordet M-Sh-H, hebraisk for Messias …
Er yttertrekanten, som påheng på 1-2-3-treknten, en skjult messiasprofeti … ?
Den ytre trekantens spisse hjørnevinkel er på ca 3438 ac, som gjør at dens vinkelserie blir fi1: fi2 : fi3. Også det er en treklang, men med det gylne snitts ‘fi’ som grunnlag.
Den litt skjeve tempelplass-firkanten rir på en høyderygg mellom to dalsøkk. Den lar seg innskrive i en sirkel med midtpunkt rett foran stedet der inngangen til Salomos tempel var. Diagonalen mellom to av hjørnene skiller to trekanter, den vestre med vinkelforholdet 1:2:3.
E4 – veien ut til jesu grav
Tempelplassen ser ut til å inneholde profetiske innsikter. Bl.a. om stedet for Jesu grav. En sirkelbue sentrert i SV-hjørnet og et rett linjestykke fra NØ-hjørnet går sammen om å peke ut retningen. Også Tempelplassens sentrum er med i det uttrykksfulle geometr ske bildet.
E5 – min fars hus…’
Yttermurene:
I begge tilfellene er 1476 uc summen av lengdene for den indre halvdelen; 1512 uc for den ytre.
En symbolsk paralell:
Marias D-tall (Miryam meNatzerat) er 1476, Josef (Yosef meNatzerat) er 1512.
Sammenfallet er neppe tilfeldig.
Den tolvårige Yeshua – i samtale med skriftlærde et sted i den ytre halvdelen – kalte Tempelet «Min fars hus». Som for å si at hans evige Far omfattet både Maria og Josef…
«Tempelringen» der Tempelplassens firkant er inntegnet, sier det samme via geometri og symbolikk
«Måtte ikke jeg være i min Fars hus?» spurte Jesus, tolv år gammel og savnet på hjemveien. Han satt i samtale med tempelprestene da foreldrene fant ham igjen. Marias mann merket seg nok hva Jesus sa. Hans viten om Himmelens rolle i denne guttens liv fikk ny næring
E7 – Jerusalemnøkkelen
a Gravlinjen, forlenget mot vest. Den krysser linjen Nasaret-Betlehem (‘inkarnasjonslinjen’) og Betlehem-mer dianen slik at en transisjonsnøkkel tegnes inn, med endepunkt i østmuren. Diameteren i nøkkelens enhetssirkel er 1260 uc. 1260 er i Bibelen nevnt som et hellig tidsrom.
b Her er 1260 et mål for hellig geografi – også ved at avstanden fra sirkelen til den hellige graven måler 2 x 1260 uc = 2520 uc. Dermed kan også denne versjonen av tempelkoden ses som et uttrykk for en feiring av oppstandelsen. Enkel geometri løfter frem et høyhellig budskap.
Gravlinjen, oppstandelseslinjen, forbinder Tempelplassens sentrum med den Hellige graven, og har retningen V-N 444 ac (så å si helt vinkelrett på inkarnasjonslijnen fra Nasaret til Betlehem, med retningen N-V 432 ac). Gravlinjen peker videre vestover, tvers over Atlanterhavet, og går rett på USA’s hovedstad, Washington D.C. En symbolsk nøkkel som hvisker om historiske, politiske og religiøse sympatier. Kan USA’s Capita/ med lengden 444 uc( ! ) være en ren tilfeldighet?
Logometriformel D avslører faktisk noe helt likt: Jerusalem 477 + Washington 855 = 1332
United States of America 1161 + Israel 171 = 1332
1332 er bl.a. D-tallet for Yeshua meBet-lehem – og for summen Asia+Africa+Eurcpe+America+Australia, og er 4 x 333 og 12 :1 111